Bazény Mary
  1. Domů
  2. Dům a zahrada
  3. Zahrada
  4. Infrasauny a sauny
  5. Marimex Elegant 4002 XXL 11105636

Marimex Elegant 4002 XXL 11105636

Vylepšete svůj zahradní bazén s Marimex Elegant 4002 XXL 11105636. Tento produkt nabízí prvotřídní kvalitu a design, který dodá vaší zahradě luxusní vzhled. Prozkoumejte naše nepřiřazené produkty dnes.
EAN: 8590517980985
Produkt bez obrázku
Ověřit dostupnost
Značka: Marimex
44 990

Infrasauna Marimex ELEGANT 4002 XXL zaujme zejména svým vzhledem, a to jak vnějším obložením, tak i rozzářeným vnitřkem. Vnější vzor na stěnách utváří kombinace cedrového dřeva a dřeva marupa. Interiér infrasauny i obě lavice jsou vyrobeny z kvalitního a odolného dřeva kanadského jedlovce – hemlocku. Teplo v infrasauně zajišťuje 8 redlight / magnesiových topidel ve stěnách a 1 karbonové topidlo v podlaze. Jakmile jsou redlight topidla zapnuta, začnou nejen hřát, ale zároveň vydávat i příjemné světlo. Intimní atmosféru dotváří uzavřenost celé sauny, jedinou prosklenou částí jsou totiž dveře.

Díky velkému prostoru si v sedě blahodárných účinků mohou pohodlně užívat až 4 osoby najednou. V polosedě pak ideálně dva lidé. Infrasaunování je možné zpestřit zapnutím světelného nebe, které je součástí základní výbavy. Uvnitř infrasauny je ovládací panel, na němž si mimo samotné teploty můžete navolit i intenzitu zahřívání jednotlivých topidel. Na výběr je z 9 možných variant. Do výbavy infrasauny se řadí také rádio s mp3 přehrávačem, střešní ventilace a teplotní senzor. S půdorysem 180 x 140 cm je Marimex ELEGANT 4002 XXL řazena mezi největší infrasauny v naší nabídce. Stane se dominantou rodinného domu i velkého bytu a snadno si získá přízeň celé rodiny, včetně dětí.

 

Vlastnosti infrasauny Marimex ELEGANT 4002 XXL

Systém 3S

Skryté spojení stěn. Původní způsob upevnění stěn přezkami nahrazuje decentnějším spojem. Výsledný vzhled je úhlednější, celistvost stěn není ničím rušena.

LED Harmony

Funkce LED harmony představuje krok k hlubšímu prožitku z relaxace užitím tlumeného uklidňujícího barevného spektra LED osvětlení.

Intensity control

Vybrané modely jsou vybaveny zónovým ovládáním, které poskytuje 9 různých variant intenzity zahřívání topidel pro větší komfort při infrasaunování.

 
 

Výhody infrasaun Marimex

Zdravotní přínos

Pocení a detoxikace probíhá již při 45-50° C. Díky tomu je proces infrasaunování přístupnější a vhodný i pro děti.

Nízká spotřeba

Infrasauna se zapojuje do zásuvky o příkonu 230 V. Spotřeba je velmi podobná jako spotřeba elektrické žehličky.

Snadná instalace

Stavbu infrasauny hravě zvládnou dvě osoby do jedné hodiny. Jediné, co bude k montáži potřeba, je šroubovák.

Dřevo
Hemlock: je odolné dřevo z kanadského jedlovce. Jeho světlehnědý až růžový tón vytváří jedinečný a charakteristický obraz.
Marupa: je lehké měkké dřevo, které pochází z exotických stromů Jižní a Střední Ameriky. Pro svou tvárnost se hojně využívá v nábytkářství.

Topidla
V infrasauně je rozmístěno 8 redlight/magnesium topidel a jedno karbonové.  Redlight topidla pracují s povrchovou teplotou 250 až 300 stupňů Celsia. Ve srovnání s karbonovými se redlight zářiče zahřejí velice rychle. Nevýhodou může být vyšší spotřeba, ale vždy záleží na typu infrasauny. Pořizovací náklady tohoto typu zářičů jsou nižší, životnost je cca 8 000 hodin. Při běžném saunování (3x týdně 45 min) vydrží cca 60 let. 
 
Sauna je vybavena duálními topidly.
Každé topné těleso (kromě podlahového) obsahuje 2 druhy topidel  –  Red light a  Magnesium.  Pomocí tlačítka na spodní straně topného tělesa si můžete zvolit, jaké topidlo chcete zapnout.

Poloha „I“   –  zapnuté topidlo Red light
Poloha „II“  – zapnuté topidlo Magnesium
Poloha „O“  –  obě topidla vypnuta

Zapnout obě topidla naráz na jednom topném tělese nelze

Na každém topném tělese můžete zvolit jiný druh topidla,  popřípadě zapnout pouze Vámi zvolená topná tělesa.  Druhy topidel můžete v průběhu saunování libovolně měnit.

Red light – dosahují téměř okamžitě požadované teploty. Jsou tvořeny trubicemi z křemičitého skla, které kromě intenzivního sálavého tepla vyzařují také světlo umocňující jejich blahodárné terapeutické účinky. Vyzařují teplo na krátkých vlnových délkách.
 
Magnesium –  magnesiová topidla (též označovaná jako „incoloy“) jsou svojí strukturou téměř identická s keramickými topidly, ale jejich vnější vrstva je vyrobena z nerezové oceli, hliníku , nebo slitiny incoloy. Rychle se nahřívají a dosahují vysokých provozních teplot. Vyzařují teplo v dlouhých vlnových délkách.

Plného využití potenciálu infrasauny docílíte nastavením teploty na maximální teplotu, kterou umožňuje nastavit řídící panel. Zajistíte tak provoz infračervených zářičů téměř po celou dobu saunovacího procesu.
 

Topidla – technické informace

Typ topidla
Hodnota EMF
IR-A
IR-B
IR-C
Vlnová délka
Hloubka proniknutí do kůže

Karbonová
30-80 mGS
0%
0%
100%
5.6-15 µm
2 mm

Keramická
30-80 mGS
0%
0%
100%
5.6-15 µm
2 mm

Red-Light
30-80 mGS
0%
10%
90%
5.6-15 µm
3-5 mm

Zdraví
Pravidelné používání infrasaun pozitivně ovlivňuje lidské zdraví. Saunování snižuje bolest, omezuje ztuhlost kloubů, zvyšuje prokrvení a působí protizánětlivě. V neposlední řadě navozuje psychickou pohodu, snižuje svalový spasmus a posiluje kardiovasklulární kondici. Infrasaunu je možné používat i v případech, kde zdravotní stav nedovoluje použití klasické sauny. Samotné saunování navozuje příjemný pocit pohody, uvolnění a relaxace. Infrasauny jsou natolik bezpečné, že se jejich technologie používá i v dětských inkubátorech.
 

Další výhody infrasaun Marimex

Spotřeba
Provoz infrasaun je ve srovnání s klasickými saunami výrazně úspornější. Hlavním důvodem je nižší provozní teplota. Infračervené záření proniká hluboko do tkáně, proto není třeba saunovací proceduru opakovat v několika cyklech za sebou, jako tomu je u finské sauny.
 

Roční náklady

Zařízení
Částka
Poznámka

Pračka na 6 kg prádla, třida A++
809 Kč
cena bez nákladů na vodu
Infrasauna pro 1 osobu
937 Kč
3 – 4 saunovací cykly týdně
Infrasauna pro 2 osoby
1 337 Kč
3 – 4 saunovací cykly týdně
Infrasauna pro 3 os