Bazény Mary

Marimex Spa Studna 0,6 l | 11313121

S Marimex Spa Studnou 0,6 l si můžete užít relaxaci jako v lázních přímo doma. Tato kvalitní studna je vyrobena z odolného materiálu a nabízí vám dokonalou relaxaci a regeneraci těla. Objednejte si ji ještě dnes!
EAN: 8590517992582
Marimex Spa Studna 0

Přípravek snižuje tvrdost vody a zbavuje ji přebytečných minerálů (železo, mangan, měď). Vhodný především pro preventivní aplikaci při napuštění bazénu studniční vodou, která je velice bohatá na minerály. Ty při kontaktu s chlorem způsobují hnědý zákal bazénové vody.

Vzhled a složení:

Světle žlutá kapalina. Obsahuje hydroxid sodný a ethylendiamintetraacetát tetrasodný.

Působení:

Přípravek brání vzniku minerálních usazenin na stěnách a na dně vířivé vany. Je vhodný zejména pro stabilizaci problémových minerálů jako jsou železo, měď, mangan a vápník. Účinná látka se na problémové minerály naváže a zabrání tak jejich nežádoucím účinkům, jako je např. možné zabarvení vody do hněda vlivem oxidace iontů železa po zachlorování neošetřené studniční vody. Pokud je vířivý bazén napuštěn tvrdou nebo jinak mineralizovanou vodou (nejčastěji studniční vodou), dochází k vytváření minerálních usazenin. Na tyto usazeniny snadno přisednou nejrůznější nečistoty, které pak tvoří živnou půdu pro růst bakterií a řas.

Návod k použití a dávkování:

Přípravek aplikujte na volnou hladinu vody při běžící filtraci. Aby byl účinek přípravku správný, použijte zjiskřující přípravky Projasňovač nejdříve 24 hodin po přidání přípravku Studna Mineral. Při současném použití těchto přípravků totiž dochází ke snížení účinnosti.

Způsob aplikace: 

Pro dosažení optimálního účinku je třeba nejdříve upravit pH vody na cca 6,8–7,2. Přípravek účinkuje nejlépe při přidání do čerstvě napuštěné vody, ještě před jejím prvním zachlorováním. První zachlorování doporučujeme nejdříve 24 hodin po aplikaci přípravku Studna Mineral. Počáteční dávka je 25 ml na 1 m3 vody ve vířivém bazénu. Jestliže víte, že zdrojová voda pro Váš vířivý bazén je velmi tvrdá nebo obsahuje zvýšené množství problémových minerálů (železo, mangan, apod.), zvyšte počáteční dávku až na 75 ml na 1 m3 vody v bazénu. Vždy při doplňování čerstvé vody přilijte při zapnuté filtraci 30 ml / 1 m3 vody. Pro vířivé bazény je nejvhodnější tvrdost vody 160–240 mg/l ve formě CaCO3.

NEBEZPEČÍ. Dráždí kůži. Způsobuje vážné poškození očí. Je-li nutná lékařská pomoc, mějte po ruce obal nebo štítek výrobku. Uchovávejte mimo dosah dětí. Při používání tohoto výrobku nejezte, nepijte ani nekuřte. Používejte ochranné rukavice/ochranné brýle.

Obsah balení:

Tekutý přípravek 0,6 l

Výhody bazénové chemie

Vyrobeno v ČR

Všechny produkty bazénové dezinfekce Marimex jsou vyvinuty, vyráběny a baleny v České republice. Velmi pečlivě se kontroluje původ všech surovin a monitoruje průběh jejich zpracování.

Účinnost ověřena

Více než 25 let se staráme o to, aby voda ve vašich bazénech byla bezpečná a čistá. Kvalita a účinnost bazénové dezinfekce je tak ověřena nejen odborníky, ale i nespočtem spokojených uživatelů.

Komplexní péče

Obsáhlá nabídka produktů chlorové i bezchlorové chemie komplexně pečuje o bazénovou vodu v průběhu celé koupací sezóny a zároveň spolehlivě odvrátí jakoukoliv pohromu v podobě řas či zákalů.